Search
  • vilneiflorin

Să ne reamintim !

Intr-o dimineata, copiii isi intreaba mama: "Mama, ce este acela....un politist ?"


Fara a ezita, mama le raspunde:

"E acel om care nu are program de lucru, e cel care nu are Craciun, e acel om care nu are Revelion, care nu petrece zile de nastere si nici sarbatori, care nu are nici vara si nici iarna, care nu ii imbratiseaza pe cei dragi in momentele dificile.

Pentru el toate zilele sunt la fel.

Este precum drapelul national...se spala cu ploaia si se usuca cu soarele, e acela care nu va vede crescand si nu vede treacerea anilor vostri.

E cel care are prieten intunericul noptii, stelele cu care impartaseste problemele sale si, in noptile cele mai reci....gandurile sale.

Este acela care nu raspunde familiei sale, pentru ca trebuie sa se ocupe de familia altora, este acela care doarme mai putin decat ceilalti in cursul vietii sale si stie ca va muri inaintea altora, obosit si cu putini, dar adevarati, prieteni.

Este acela care atunci cand este de serviciu, se transforma in doctor, psiholog, mecanic, dictionar.....este ghid sau semafor pentru ceilalti.

Este cel care se emotioneaza pentru un gand, pentru o fraza, dar nu va arata acest lucru, deoarece ceea ce exprima el la exterior, este imbarbatarea pentru altii.

Este cel care arata tuturor fotografia voastra si spune mandru: acestia sunt copiii mei.

Si cand nimeni nu il vede, se gandeste la voi, imbratiseaza niste fotografii si plange."

Apoi mama, cu lacrimi in ochi, isi imbratiseaza copiii si spune:

"Iata de ce vom petrece aceasta zi singuri, dar mandri.

Pentru ca.....tatal vostru este un politist!"


Dedicata tututor colegilor care in aceste zile sunt la serviciu...sau nu, si familiilor lor, cu cele mai calde urari de sarbatori !17 views0 comments

Recent Posts

See All