Search
  • vilneiflorin

Ne #MAI putem bucura de o pensie liniștită ?

Nr. 1835/14.12.2020

Către Domnul Ion - Marcel VELA Ministrul Afacerilor Interne

Stimate domnule Ministru

Federația Polițiștilor Sed Lex, constituită conform Legii nr.62/2011, Legea Dialogului Social, organizație sindicală reprezentativă la nivelul grupului de unități al Ministerului Afacerilor Interne, conform Sentinței Civile nr.3 Rep. pronunțată de Tribunalul București, reprezentată legal prin Președinte Florin-Ilie VÎLNEI, prin prezenta vă supunem atenției următoarea situație:

La data de 02.12.2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întrevedere între domnul secretar de stat Stroe Norocel-Pompiliu, alături de consilierul secretarului de stat dl. Babuș Ionel și reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție, SNAP;În cadrul întrevederii, reprezentanții organizației sindicale SNAP, au formulat o propunere de modificare a Legii pensiilor în vederea creșterii vârstei standard de pensionare pentru polițiști.

Stimate domnule Ministru, vă informăm faptul că acea întrevedere a fost una ce excede cadrului legal, nefăcând obiectul vreunei ședințe a Comisiei de dialog social, singura comisie unde se dezbat și se analizează proiecte de acte normative, sau orice alte proiecte de interes general.

Vă solicităm, să respingeți categoric aceste propuneri susținute de organizația sindicală SNAP, de modificare a Legii pensiilor în vederea creșterii vârstei standard de pensionare pentru polițiști, deoarece nu fac obiectul vreunei propuneri de modificare a legislației, fiind formulate de către o organizație ce nu reprezintă cu adevărat interesele polițiștilor.

Federația Polițiștilor Sed Lex respinge categoric orice propunere de modificare a Legii pensiilor în vederea creșterii vârstei standard de pensionare pentru polițiști.

Considerăm că, după o carieră de riscuri, incompatibilități și nenumărate restrângeri, polițiștii merită o pensie care să compenseze toate aceste sacrificii depuse în slujba Statului Român.

Pentru ca angajații M.A.I. să nu fie bulversați de tot felul de informații ce pot afecta desfășurarea activităților polițienești, vă solicităm să dispuneți Direcției Informare și Relații Publice, să comunice public următoarele:

- la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu este în lucru niciun proiect de modificare a Legii pensiilor militare de stat ( Legea nr. 223/2015 ) și nu are în intenție modificarea Legii pensiilor militare de stat; - dacă procesul de reorganizarea al ministerului a fost demarat, iar în cazul în care este adevărată această informația, care va fi data la care va începe acest demers.

Pe această cale vă asigurăm de întreaga noastră considerație.

Cu deosebită considerație, Preşedinte

Vîlnei Florin - Ilie70 views0 comments

Recent Posts

See All