Search
  • Tătaru Alexandru

M.A.I. - între dezamăgire și optimism

Frământări, dezamăgiri, promisiuni, demersuri, proteste, optimism !


În zilele noastre cuvântul normalitate a devenit ceva....foarte rar.

Ministerul Afacerilor Interne a trecut binișor de perioada grea în care ziua începea și se termina cu știri de BREAKING NEWS, atacuri și multe neadevăruri despre o categorie profesională de echilibru a Statului Român.

Nu putem cataloga o întreagă instituție coruptă, abuzivă, privilegiată, etc., datorită unor elemente negative ce nu ne-au făcut și nu o să ne facă cinste.


Trebuie să construim, să clădim împreună cu ce am mai rămas și cu viitorii studenți și elevi ai instituțiilor de învățământ, să recredibilizăm instituția M.A.I., să luptăm pentru drepturile noastre, să asigurăm un climat corespunzător desfășurării activităților curente, să compensăm cirespunzător riscurile meseriei, incompatibilitățile, restrângerile și toate cele, să facem ca meseria de polițist să fie una dintre cele mai frumoase, nu cea mai grea.


Toate acestea se pot realiza dacă vom avea capacitatea să înțelegem că "unele lucruri " se se pot realiza dacă dăm dovadă de inteligență, verticalitate, discreție și vom reuși să îmbinăm diplomația cu fermitatea.


Circul ieftin, atacurile la persoană, acuzele de tot felul, bădărănia, lipsa bunului simț, nu fac altceva decât să atragă ura și disprețul altor categorii sociale, categorii care încet, încet sunt mult înaintea noastră din toate punctele de vedere: riscuri, incompatibilități, dotări, venituri salariale, etc.


Cred că am ajuns la un punct în care noi toți, trebuie să fim capabili să decidem și să ne alegem cu atenție și responsabilitate reprezentanții, deoarece succesul reușitelor noastre ține de cum vom aborda noi lucrurile, cum ne vom comporta, ce atitudine vom avea și ce activități vom desfăsura.


Echilibrul, inteligența, arta negocierilor, tactul și dibăcia acțiunilor noastre este baza și viitorul succesului noastru al tuturor.


Regretabil este faptul că nu toți au capacitatea de a înțelege aceste lucruri și rămân blocați în incapacitatea de a trece unele bareme minimale ale societății în care trăim.


Pentru o evoluție benefică a mișcării sindicale în M.A.I., fiecare dintre dumneavoastră aveți un cuvânt greu de spus.


Biroul Operativ Sed Lex

86 views0 comments

Recent Posts

See All